Sări la conţinut

Părintele Nicolae Picu va fi în Duminica Floriilor împreună cu credincioșii săi, la Sfântul Mina

22 aprilie 2013

Parintele Picu in Duminica Floriilor

Părintele Picu în Duminica Floriilor – cu vrerea Domnului, așa cum a fost și va mai fi!

Mesajul Părintelui Nicolae Picu: „Să-l întâmpinăm împreună pe Hristos în Ierusalimul sufletelor noastre!”

Părintele se va întoarce în duminica Floriilor ca să își îmbrățișeze credincioșii și să-i binecuvânteze.

Asociația Așezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina vă mulțumește pentru dragostea și susținerea pentru biserica Sfântul Mina și părintele ctitor și duhovnic Nicolae Picu. În tot acest timp, deși despărțit de credincioși de forțe potrivnice, Părintele Picu a fost în rugăciune cu sufletul lângă turma sa: „Toate semnele extraordinare de atașament ale fiilor mei duhovnicești m-au mișcat adânc și au fost o mare mângâiere”, ne-a transmis părintele.

           Vă așteptăm la protestul nostru pașnic cu flori. Acesta va continua cu și mai mare putere în duminica Floriilor. Așa cum am făcut în fiecare duminică de la îndepărtarea cu totul nedreaptă a părintelui Picu de la altar, întâi prin suspendare și mai apoi prin caterisire. Floarea pe care am avut-o în mână este semnul comuniunii cu părintele nostru. După îndemnul părintelui, vom participa împreună la Sfânta Liturghie, fiecare acolo unde sufletul îi este liniștit: o parte din noi au ales să asculte slujba afară (dacă părintele nostru a fost scos fără nici o vină din biserica, suntem și noi cu el, înafara ei). Sunt credincioși care merg înainte la Liturghie la alte biserici sau care intră în biserica Sfântul Mina. Și unii și alții ni se alătură pe pajiștea dintre biserică și Centrul Arca, după slujbă. Ne sfătuim ce să mai facem pentru a ne aduce păstorul înapoi și apoi ne rugăm cu toții, împreună, pentru părintele și pentru cei care l-au izgonit – ca Dumnezeu să-i întoarcă de pe calea pierzaniei pe care merg. Avem nădejde că puterea rugăciunii comune va lucra cu din ce în ce mai mare putere, pe măsură ce tot mai mulți credincioși ni se alătură.

          Încă de la înfințarea noastră în 1993, Așezămintele au fost menite să aibă scop filantropic, de ajutor al celor în nevoie. Am promis Domnului un altar al Sfântului Mina în Dobrogea și o instituție pentru persoane cu handicap. Sfântul Mina a adunat pentru acestă lucrare minunată numeroși credincioși. Constănțeni dar și credincioși din țară și din străinătate au contribuit la acestă zidire. După terminarea bisercii, am pornit cu osteneala și îndrumarea părintelui Picu la construirea Centrului Arca pentru persoane cu handicap. Au fost alături de noi și frați creștini din Suedia.

          Îndepărtarea părintelui Picu a avut ca scop și oprirea ajutorului care venea din donațiile credincioșilor de la biserica Sfântul Mina pentru programele sociale de la Centrul Arca. Acum toți banii care se strâng de la credincioși în biserică merg la Arhiepiscopie. În ciuda acestui fapt, datorită sprijinului credincioșilor prin donații în bani sau în natură, proiectele filantropice ale Așezămintelor au continuat. Am împlinit astfel și dorința părintelui care e foarte atașat sufletește de tinerii îngrijiți de Arca. Dacă doriți să contribuiți, luați legătura cu noi fie direct la Centrul Arca, de luni până vineri între 10.00-16.00 (tel. 0241.550010) fie pe internet: email: acasa@asfmina.ro    www.asfmina.ro

Dacă sunteți salariat sau vi se oprește impozit la pensie, puteți să sprijiniți activitatea noastră direcționând 2% din impozit pentru Așezăminte. E foarte simplu: până pe 25 mai completați cu datele personale un formular pe care vi-l putem da la Centrul Arca. Vom merge noi la Administrația Financiară și-l vom depune. Formularul e disponibil și online la  http://www.asfmina.ro/sprijin%C4%83_12.html

            Începând cu duminica trecută, după rugăciunea comună de pe pajiște, Centrul Arca e deschis credincioșilor. Vă așteptăm la un ceai sau la o cafeluță, ca să ne cunoaștem mai bine. Așteptăm ideile, propunerile dumeavostră pentru viitoare proiecte duhovnicești și dezvoltarea lucrării misionar-filantropice a Așezămintelor. Suntem convinși că împreună vom duce mai departe faptele minunate ale părintelui Picu și a celor care au fost alături de dânsul, în toți acești ani.  Cu ajutorul Sfântului Mina, spre slava lui Dumnezeu.

           Stăm de veghe și nu ne indepărtăm de biserica, ca această emblemă a Constanței să nu fie pângărită. Cei care l-au caterisit pe părintele și l-au despărțit de noi au ocupat acum abuziv biserica. Vă stăm la dispoziție pentru orice informații privind aceste abuzuri. Puteți vizita blogul nostru  www.asezamintelemareluimucenicmina.wordpress.comși paginile de Facebook: „Sustin biserica Sf Mina si pe Parintele Picu Nicolae” https://www.facebook.com/pages/Sustin-biserica-Sf-Mina-si-pe-Parintele-Picu-Nicolae/463411733731818?fref=ts; „Așezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina – Constanța”https://www.facebook.com/asfmina.ro?fref=ts

            Dacă ați simțit ajutorul Sfântului Mina prin lucrarea părintelui Picu, vă rugăm să ne povestiți toate aceste întâmplări. Avem credința că un sens al acestei mari încercări prin care trecem este și acela ca toate aceste minuni ale Sfântului Mina petrecute la biserica sa de pe malul lacului Tăbăcărie să fie cunoscute. Vrem să le strângem într-o carte, cu ajutorul lui Dumnezeu, spre slava Sa.

Să arătăm ce a zidit duhul lui Dumnezeu în inimile noastre prin Părintele Picu! Să fim adevărați fii duhovnicești! Să mărturisim cu demnitate dragostea, harul și bunătatea părintelui Picu!

 Vom fi pe pajiștea dintre biserica și Centrul Arca, în duminica Floriilor după Sfânta Liturghie!  Părintele nostru drag ni se va alătura după slujbă, ca să fim în împreună-rugăciune și în comuniune.

Vă iubim și vă așteptăm, părinte Nicolae!

Credinciosii Bisericii Sfantul Mina, la protestul pasnic impotriva indepartarii abuzive a parintelui Picu

Biserica Sfantul Mina din Constanta

From → Fără categorie

One Comment
  1. Fotografii de la protestul nostru din Duminica a 5-a din Postul Mare, a Sfintei Maria Egipteanca:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.584518864900894.1073741831.573579525994828&type=1

Lasă un comentariu